Referat: Skultuna IS - Gideonsbergs IF Dam U

Skultuna IS - Gideonsbergs IF Dam U 1-6 (0-2)

0-5 (80)
1-5 (84) Wilma Karlsson (Amanda Stolpe)
1-6 (89)

Matchreferat:

Hemmalaget åkte på en riktig käftsmäll hemma i premiären mot Gideonsbergs IF Dam U, resultatet blev hela 6-1 till de ljusblå gästerna, men hur var matchen ?

Ja helt ärligt så var det katastrof, och det på flera sätt.
Tittar vi på resultatet så kan hemmalaget inte snacka bort det, matchen slutar med klar seger för gästerna och Gideonsberg följer sin matchplan till 110% och med god hjälp av en mycket låg nivå på domartrion så är det okej att springa offside med 3 spelare 7 av 10 försök under 90 minuter.

Åter till matchen.

Bortalaget började sin matchplan direkt och redan efter ca 40 sekunder så kom den första långa bollen i djupled och där samtliga tre ljusblå forwards drar maxlöpningar på chans för att komma fria mot Skultunas målvakt.
Vid flertalet tillfällen så missar linjedomaren solklara offsider, ibland med runt 2 meters marginal, men ibland blåser de också av när det är regelrätta löpningar för offside och så håller det på under hela matchen.

Gideonsberg är inget spelande lag, man slår högst 2-3 passningar från målvakt och backlinje innan bollen slås långt, extremt effektivt men ack så tråkig fotboll. Dock har vi i Skultuna extremt svårt för tillfället mot just sådana lag, det såg lika dant ut mot Forsby senast. Vår backlinje orkar stå emot i ungefär en halvtimme innan första målet kommer.
0-1 kommer från mycket snäv vinkel från höger, där mycket riktigt en djupledsboll slagit och där forward får kliva in och skjuta in bollen tätt vid stolpen, ett bra avslut. 0-2 kommer i ungefär samma läge tio minuter senare, en djupledsboll slås på offsidespringande spelare, men denna gång touchar en av Skultuna backar bollen och spelaren kommer helt fri och gör mål.

I den första halvleken så är det en mycket jämn match, Skultuna för spelet, men har otroligt svårt i sista 3:e delen just nu och Gideonsbergs backlinje är väldigt kompakt. Resultatet känns inte helt rättvist. I paus pratar vi om att tuffa till oss lite och att få igång snacket bättre och att hjälpa varandra mer i anfallsspelet.

Direkt i andra halvlek så ångar hemmalaget på, Gideonsberg slår av på takten helt och det ser ut som att de tänker bevaka sin ledning, och detta känner hemmalaget av och man skapar lite lägen. I den 62:a minuten får sedan bortalaget en straff, åter en djupledsboll, misstänkt offside, Ebba kommer ut fint i straffområdet, tar boll och spelare, domaren dömer straff.
Denna sätts sedan säkert i mål och matchen känns lite avgjord.

Vi chansar lite och går på en 3-4-3 uppställning och flyttar up planens gigant Amanda Stolpe som central forward tillsammans med Wilma Karlsson och Hanna Häggkvist. Detta resulterar att vi faktiskt får ett bättre tryck framåt, Amanda är stor och stark i straffområdet och ger ytterforwards tid att komma runt, vi skapar helt klart fler chanser på detta sätt framåt.

Dock så blir vi straffade direkt bakåt, i den 74:e minuten så kommer Gideonsberg runt på vänsterkanten och spelar in till en fri spelare i boxen till 0-4, samma sak händer även på 0-5 målet, detta är givetvis på att vi saknar en spelare i straffområdet då vi valde att chansa men en extra forward. Trots målen så känner vi att ett mål framåt i detta läget är viktigare än ytterlligare ett mål i baken. Och så äntligen i den 84:e minuten så kommer säsongens första mål.

Vi startar i backlinjen, spelar oss igenom och skarvar vackert via Amanda sentralt i anfallet vidare till Wilma Karlsson som sedan kommer fri med målvakten, rundar henne vackert och lägger in 1-5 i öppen kasse. Jäteroligt att äntligen få nätkänning framåt i division 3. Att sedan bortalaget gör 1-6 i solklar offside i sista sekunden är ointressant utan vi åker på en förlust mot ett lag som är lite bättre änn oss idag när det gäller att göra mål på sina möjligheter.

Vi får syna oss själva och tänka om lite hur vi skall spela framöver. Uppenbarligen funkar det inte som vi önskar att försöka spela fotboll i denna serie, kanske skall vi börja slå långt, vi får komma igen helt enkelt. Vi kan och förtjänar mer änn vad vi gittils fått ut på dessa två inledande matcher.